Grupul Teraplast - Plastsistem

TeraSteel

Grupul Teraplast are capacitatea de a furniza pe piata materialelor de constructii solutii complete, moderne si inovatoare, precum sistemele de scurgere, canalizare si aductiune, sistemele de amenajari interioare, sistemele de tamplarie termoizolanta sau sistemele de inchidere exterioara cu panouri termoizolante.

Componenta Grupului este urmatoarea: Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania, TeraSteel produce panouri sandwich si structuri metalice pentru construcţii comerciale şi industriale, iar Politub produce tuburi din polietilenă pentru reţelele de gaz şi apă.

Compania TeraSteel este o subsidiara a Teraplast, infiintata in 1994. Teraplast avea in momentul infiintarii calitatea de actionar principal cu o participatie de 17,9%, alaturi de alte persoane fizice. Compania TeraSteel a avut, pentru inceput, ca obiect de activitate fabricarea de produse injectate si tamplarie PVC, precum si comercializarea de produse complementare portofoliului Teraplast.

In anul 2007, Teraplast a devenit actionar majoritar cu o participatie de 70,42% in compania TeraSteel, care a fost reorganizata pentru a desfasura activitati de productie de panouri termoizolante cu miez de spuma poliuretanica. Din 2010, Teraplast detine o participatie de 79% in TeraSteel.