Grupul Teraplast - Politub

Politub

Compania Politub este o subsidiara a Teraplast, fondata in 1994, in asociere cu compania Rompetrol SA si cu firmele franceze Gaz de France si Socomo-Socotub, avand ca domeniu de activitate productia si distributia de tubulatura din polietilena. La acea data, fiecare asociat avea o pondere de 25% din capital.

In anul 1999, Teraplast a preluat participatia de 25% a companiei Rompetrol SA in Politub, devenind astfel asociat principal cu o participatie de 50%, alaturi de partenerii francezi de la Socomo-Socotub.

Compania Politub s-a mutat in 2010 in Parcul Industrial Teraplast de la Saratel in urma unor investitii de peste 3,2 milioane de euro. Noua fabrica de tevi de polietilena de la Saratel are o suprafata totala de 4.000 mp, mutarea in aceasta locatie permitand o crestere de aproximativ 20% a capacitatilor de productie.

Pe langa zona de productie Politub mai detine la Saratel si un depozit cu o suprafata totala de 13.500 mp, dar si o suprafata suprafata suplimentara de teren de 10.000 mp, care va fi folosit pentru dezvoltari ulterioare de capacitate de productie.

Pana in 2010 Grupul Teraplast functiona in locatii distincte, situate in zona intravilana a orasului Bistrita.

www.politub.ro