TeraSteel face parte din Grupul TeraPlast, cel mai mare producător de materiale de construcții, cu capital românesc.

TeraSteel face parte din Grupul TeraPlast, cel mai mare producător de materiale de construcții, cu capital românesc.

Compania TeraSteel a investit constant în dezvoltarea tehnologică, iar în acest moment are capacitatea de a produce profile zincate și panouri termoizolante cu spumă rigidă de poliuretan tip: PUR, PIR, PIRXV și vată minerală, precum și accesorii metalice.

În plus, prin apartenența la Grupul TeraPlast, TeraSteel oferă clienților săi soluții complete – hale la cheie.

Fabricile de producție TeraSteel sunt situate în Parcul Industrial TeraPlast din Sărățel, Jud. Bistrița-Năsăud (producție panouri termoizolante) și în localitatea Bistrița (fabrică de producție profile zincate). Acestea sunt dotate cu linii tehnologice de ultimă generație, ce permit obținerea unor produse calitative, atât din punct de vedere al performanțelor tehnice, cât și din punct de vedere estetic.

În 2017, în urma unei investiții de 7 milioane euro, TeraSteel a deschis o nouă fabrică în Serbia- TeraSteel DOO. Aceasta este prima unitate de producție a Grupului TeraPlast în afara României, dar și prima fabrică românească inaugurată în străinătate după 1990, cu capital integral privat românesc. Investiția a venit în completarea capacității de producție a fabricii TeraSteel din România. Din martie 2018, în Serbia funcționează și linia de producție de tablă cutată autoportantă TRS 153-840, iar din a doua jumătate a anului 2018 a început și producția de panouri cu vată minerală.

Având structuri logistice și informatice moderne, care permit prelucrarea și onorarea rapidă a comenzilor, TeraSteel a reușit să se dezvolte din punct de vedere comercial atât la nivel național, cât și pe piețe precum Ungaria, Cehia, Slovacia, Ucraina, Moldova, Austria, Germania, Olanda, Slovenia, Croația, Elveția.

În prezent, compania TeraSteel exportă produse în peste 25 de țări.

Produsele noastre

TeraSteel produce

 • sisteme de panouri termoizolante pentru perete și acoperiș cu spumă rigidă de poliuretan tip: PUR, PIR, PIRXV și vată minerală
 • profile zincate de tip Z, C, U și Σ - elemente structurale din oțel
 • armături pentru profile PVC
 • tablă cutată autoportantă TRS 153-840
 • hale la cheie

Domenii de utilizare ale panourilor termoizolante și elementelor structurale

 • hale depozitare
 • hale producție
 • hale în care se desfășoară diverse servicii (service auto, spălătorii, ateliere mici)
 • incinte frigorifice
 • module preconfecționate (tip container)
 • compartimentări interioare la orice tip de construcție
 • clădiri agrozootehnice
 • aplicații cu igienă strictă (laboratoare, industria famaceutică)

Conformitatea produselor

Respectând cerinţele reglementărilor aplicabile, a fost atestată conformitatea panourilor şi elementelor structurale din oțel profile zincate pentru aplicarea marcajului CE.

Grupul TeraPlast este cel mai mare producător de materiale de construcții, cu capital românesc. Misiunea sa, de a oferi soluții eficiente pentru oameni și mediu, prin produse și servicii de înaltă calitate, a făcut ca grupul să se afle mereu în slujba clienților și a partenerilor săi, dedicându-se în același timp dezvoltării permanente.

Din Grup fac parte: TeraPlast, TeraPlast Ungaria, TeraSteel, TeraSteel Serbia, TeraGlass și Wetterbest.

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast a fost mereu orientat spre dezvoltare, inovație și sustenabilitate. Astfel, în prezent grupul oferă soluții complete în domeniul construcțiilor, prin cele șase linii de business: instalații și amenajări, profile de tâmplarie, granule PVC, panouri termoizolante, ferestre & uși și țiglă metalică. TeraSteel Serbia, inaugurată în 2017, este prima unitate de producție deschisă în străinătate, după 1990, cu capital integral privat românesc. Începând cu iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP.

În ultimii 10 ani, Grupul TeraPlast a realizat investiții de peste 100 de milioane de euro și, în urma dezvoltării activității de export, produsele sale sunt prezente în peste 25 de țări europene.